Privacyverklaring


B ij Hair In vinden wij je privacy van het grootste belang. Daarom voldoen wij aan de nieuwste (AVG) regelgeving en kun jij erop vertrouwen dat niet alleen je kapsel, maar ook je persoonsgegevens bij ons in goede handen zijn.

In onze privacyverklaring lees je welke persoonsgegevens we verzamelen, waarom we deze gegevens verzamelen en wat we ermee doen. In het kort komt de verklaring er op neer dat we je persoonsgegevens:

• alleen verzamelen en gebruiken voor het doel dat wij met je hebben afgesproken (je hebt ons toestemming gegeven hiervoor)
• niet met anderen delen, behalve als we dit wettelijk zijn verplicht
• zorgvuldig beveiligen

Je hebt altijd het recht:

• om je gegevens in te zien, te wijzigen, over te dragen of te laten verwijderen
• je toestemming voor het verzamelen van gegevens in te trekken
• bezwaar te maken tegen de verwerking van je gegevens
• een klacht in te dienen, bijvoorbeeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens

In de lange privacyverklaring hieronder vind je de uitgebreide tekst en meer details.

Vragen of suggesties
Heb je na het lezen van de verklaring een vraag over de bescherming van je privacy door Hair In? Of heb je een suggestie voor ons? neem dan even contact met ons op.

Kapsalon Hair In is verantwoordelijk voor de verzameling en verwerking van de persoonsgegevens die zijn vermeld in deze privacyverklaring.

Onze contactgegevens:
Galle Promenade 36 - 1991PR - Velserbroek
(tel: 023 – 538 50 75) https://www.hairin.nl | Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze persoonsgegevens verzamelen wij via de website

Deze gegevens worden (automatisch) verzameld als je de website bezoekt:

• IP-adres
• gegevens over uw activiteiten op onze website
• internetbrowser en apparaat type

Het IP adres komt alleen voor in logbestanden voor de beveiliging van de website. De andere gegevens worden verzameld en verwerkt door Google. De gegevens zijn anoniem en worden niet gedeeld. Dit is vastgelegd in een verwerkersovereenkomst.

Via de salon
Deze gegevens verstrek je als je klant bent in de salon: klantensysteem (Mijn Salon)
In dit systeem leggen we vast welke behandelingen je hebt gehad, welke kleuren we hebben gebruikt en andere details over je haarbehandeling, zodat we je de volgende keer snel en goed kunnen helpen.
• naam
• adres
• geboortedatum
• e-mailadres

Je persoonsgegevens gebruiken we voor:
o het vastleggen van je behandeling
o maximaal 4 x per jaar een mail over een mooi product of een leuke actie
o een welkomstmail als nieuwe klant
o een mail met je verjaardag

Wil je de mail niet meer? Dan kun je je bij iedere mail afmelden. Wil je je gegevens inzien, overdragen, laten aanpassen of laten verwijderen? Dan kun je dit aangeven in de salon.

Piggy spaarsysteem
Via dit systeem spaar je voor korting op een behandeling.

• geboortedatum
• e-mailadres

Je persoonsgegevens gebruiken we voor:
o het bijhouden van de punten die je hebt gespaard
o een mail met je verjaardag

Wil je je gegevens inzien, overdragen, laten aanpassen of laten verwijderen? Dan kun je dit doen in je persoonlijke Piggy-dashboard. Wij hebben daar geen toegang toe.

Foto's
Af en toe maken wij foto’s van het haar van onze klanten, om te publiceren op Facebook of Instagram. Wij vragen hiervoor altijd van tevoren toestemming en we zorgen ervoor dat je niet herkenbaar in beeld bent. We bewaren de foto’s verder niet.
Staat jouw haar op onze pagina op Facebook of Instagram en wil je dat de foto wordt verwijderd? Loop dan even binnen in de salon of stuur ons een mailtje met de link.

De wet zegt dat wij de gegevens mogen verzamelen omdat:
• jij ons hebt gevraagd iets voor je te doen (je haar bijvoorbeeld)
• we zo je beter van dienst kunnen zijn
• je ons daarvoor toestemming hebt gegeven (die je altijd weer kunt intrekken).

Delen van je persoonsgegevens
Hair In deelt je gegevens alleen met derden als dat nodig is voor onze dienstverlening aan jou, de afspraken die we met je hebben gemaakt of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken (bijvoorbeeld Mijn Salon), hebben wij een verwerkersovereenkomst gesloten. Zo zorgen we voor hetzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid bij iedereen die met jouw persoonsgegevens werkt.
Zo beveiligen wij je persoonsgegevens
Hair In neemt de bescherming van je gegevens serieus. Daarom hebben wij alle maatregelen genomen die nodig zijn om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging van jouw gegevens tegen te gaan. Zo maken wij uitsluitend gebruik van beveiligde verbindingen, bijvoorbeeld op de website en op de lijn naar Piggy.
Zo lang bewaren we je gegevens
Wij bewaren je persoonsgegevens niet langer dan nodig is voor het doel waarvoor wij de gegevens in ons bezit hebben of om te voldoen aan wettelijke verplichtingen. Als wij je gegevens niet langer nodig hebben, worden ze verwijderd.
Jouw recht: inzien, aanpassen, overdragen of verwijderen
Jouw persoonsgegevens zijn van jou. Daarom heb je het recht om je gegevens in te zien, aan te passen of te verwijderen. Je hebt ook het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je ons kunt vragen om de gegevens die wij van je hebben naar jou of een ander te sturen. Tot slot heb je het recht om je toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van je gegevens.

Heb je een verzoek met betrekking tot de verwerking van je persoonsgegevens? Loop dan even binnen in de salon of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij wijzen je erop dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens.
Cookies
Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan een website wordt opgeslagen op je computer, tablet of smartphone. Website Hair In gebruikt uitsluitend functionele cookies die geen inbreuk maken op je privacy. De cookies zijn nodig voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat wij onze website kunnen optimaliseren. Deze cookies worden tot maximaal twee jaar na je websitebezoek bewaard.
Google
Ook Google plaatst cookies op de site. Deze zijn nodig voor de routebeschrijving en worden twee jaar bewaard. Deze cookies worden alleen uitgelezen door Google. Ook Google voldoet aan de geldende regelgeving, je leest dat in de privacyverklaring van Google.
Facebook en Instagram
Op deze website vind je links naar onze pagina’s op Facebook en Instagram. Deze sociale netwerken plaatsen cookies met functionele, analytische en commerciële doeleinden op het moment dat je er een pagina bezoekt. De sociale netwerken hebben een eigen privacy statement waarin je leest hoe zij met jouw gegevens omgaan. Je kunt cookies weigeren door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt je alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.